Lucrarea științifică intitulată “Sechestrarea carbonului din atmosferă în scopul depoluării, cu ajutorul culturilor agricole, și reținerea lui în sol și în producția primară” a fost susținută în cadrul Seminarului din data de 25.10.2021.

Seminarul de Economie și Sociologie Rurală „Mircea Bulgaru” a fost organizat de Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești” (ASAS), în colaborare cu Academia Oamenilor de Știință din România (AOSR) și Societatea de Istorie și Retrologie Agrară din România (SIRAR).

Fixarea prin fotosinteză a carbonului inițial sub formă de CO2 , la nivelul culturilor devine foarte actuală, mai ales că, cu ajutorul unor asemenea calcule, se vor putea emite CERTIFICATELE DE CARBON, ce urmează a fi cotate la burse, în vederea obținerii unor sume de 10 – 15 $/tona C fixat, dar și transferat în forme imobilizante la sol, lemn, recolte durabile (cereale, leguminoase, uleioase), care pot fi conservate. Cea mai mare importanță se va acorda carbonului trimis în sol și transformat în SOC, respectiv humus.