S-a demonstrat, odată cu criza sanitară recentă, că circulația liberă, inclusiv Spațiul Schengen, sunt o himeră. Nimeni nu mai poate circula de teamă și panică, iar UE devine, încet și sigur, o poveste urâtă, care a condus la umilirea totală a noastră, a românilor, fără ca măcar să observăm acest lucru. Există foarte multe persoane care afirmă „lasă, domnule, că e bine”. Ei fac, cel mai adesea, parte dintre inconștienți sau cei plătiți să zică acest lucru.

Nimeni nu e sigur de nimic pentru că nimeni nu oferă certitudini. În asemenea condiții și în acest caz, legea de aur a omenirii are aceeași valoare ca și Constituția României. Nimeni nu se mai așează de partea legii, a echilibrelor și a înțelepciunii, iar conducătorii lumii și ai României nu mai respectă nimic din ceea ce ei înșiși au legiferat. Am intrat în era unei paradigme, a prostiei, conduă de subintelectuali (prostocrație) și care generează haos și supliment major de prostie.

Știm, deci, că virusul există, dar nu știm nimic despre el, cu excepția faptului că este foarte periculos și pune în pericol sănătatea și economia lumii. Să presupunem că nu ne interesează cum a apărut virusul. Analizele mele (pe bază de literatură și constatări personale) arată că virusul n-a fost atât de dăunător pe cât s-a spus. Și atunci au apărut o serie de savanți care au afirmat că, la om, virusul a creat mutații care au accelerat agresivitatea patogenului. Pe de altă parte, un grup de cercetători elvețieni a creat un SARS-CoV-2 în întregime în laborator, utilizând proteine din drojdia de bere. Ce să mai înțelegi și pe cine să mai crezi?

Să presupunem însă că nu ne interesează cum a fost produs. El e printre noi, cum spune președintele Klaus Iohannis, ne bâzâie ca o muscă, gata oricând să ne intre în gură dacă nu purtăm mască. Deci, deși OMS, care a spus multe prostii, ne avertizează să purtăm masca numai în caz că suntem bolnavi sau intrăm în contact cu oameni bolnavi, vine teutonul nostru (președintele) și, împreună cu plantatorul de copaci (primul-ministru, Orban), zic: „Nu, pentru voi, românii, am făcut legi speciale!”. Legile țării și constituția ei nu mai sunt valabile. Doar legile lor, care desfigurează oamenii, îi tăvălesc prin amenzi și tribunale în cel mai brutal mod cu putință. Specialiștii au calculat periculozitatea lui Covid-19 în comparație cu cea a gripei clasice și au constatat că el este cu doar 0,4 zecimi mai periculos (de la 2 la 2,4), adică cu circa 7% mai activ în procesul de infectare. Acest calcul confirmă afirmația lui Mihai Netea, cercetător la o universitate din Olanda: „Gravitatea infecțiilor cu Covid-19 este cam aceeași cu cea dată de alte virusuri corona, cu care ne infectăm de 3-4 ori pe an”.