Un asemenea titlu şi o asemenea temă şi-a propus DLG pentru conferinţa de la Münster, din 10-12 ianuarie 2012, cu puţin înainte de Forumul Internaţional de la Berlin, unde şi România este partener. Tema nu este deloc simplă. Ea pleacă de la prelucrările statistice şi prognozele făcute pe date oferite de FAO, cum că necesarul.. read more →

Prin management al azotului este necesar să înţelegem care sunt paşii ce trebuie făcuţi în utilizarea acestuia ca principal nutrient al culturilor, în cazul de faţă grâul. În ceea ce priveşte soiurile tip Premium, acestea se caracterizează printr-o mare plasticitate ecologică, un grad ridicat de înfrăţire, ceea ce le oferă din start un avantaj economic.. read more →

28 Jan 2012
28 January 2012

Nivel cultural şi cultură în agricultură

Motto: “Politicienii noştri nu mai conjugă verbul „a fi”, nu îi mai interesează acest verb. Îi interesează verbul „a avea”. Dorel Vişan Un studiu efectuat de Adina Luca în aprilie 2005 privind perspectiva dimensiunilor culturale după Metoda Hofstede, conduce la trei concluzii principale şi anume: 1) Indexul distanţei faţă de putere (PDI), în cadrul Societăţii.. read more →

12 Jul 2011
12 July 2011

Aventura bobului de grâu

Motto : “Împlinirea bobului de grâu este spicul.” Recoltarea grâului a fost întotdeauna un prilej de mare sărbătoare pentru ţărănimea din toată lumea, dar şi pentru cea din România atât de greu încercată în istoria ei, şi mai ales în aceste zile. Istoria bobului de grâu începe o dată cu istoria agriculturii, iar bobul de.. read more →

Ca în fiecare an, Probstdorfer Saatzucht România SRL în colaborare cu unul sau mai mulţi parteneri de bază, a organizat o zi specială destinată tehnologiilor celor mai moderne legate mai ales de cultura grânelor Premium în România. Mai multe detalii read more →