05 Apr 2011
5 April 2011

Ce se mai poate face prin agricultură ?

Moto:  „Agricultura înseamna rasism vegetal. Când morala crestina va triumfa, vom uda cu aceeasi pietate si spinul si maslinul.”    Vasile Butulescu
Am ales acest moto al cunoscutului om de cultura pentru ca, parafrazându-l, noi românii, dispunem si am purces la transformarea agriculturii într-o biomasa de spini, în timp ce maslinul dispare pe zi ce trece. Cu siguranta ca „morala crestina” nu ne va desfigura de durere, aceasta din urma devenind „o stare naturala” pentru 80-85% din români, obisnuiti cu ea în multitudinea de secole de existenta a acestei natii. Nicio suferinta, oricât de mare ar fi, nu va schimba actuala stare de „durere împietrita” si deci linistita a poporului român.

În curând vine Pastele cu micile lui bucurii. Isus va muri si va învia pentru noi, pentru ispasirea pacatelor noastre. Dar oare cum va fi El sarbatorit? O masa imensa de oameni va alerga inconstienta pe la biserici si manastiri, dar nu cu gândul la transcedentul Isus, Sarbatoritul, fara a avea pe buze o rugaciune sau gând de bine. Oamenii, fiii Domnului de pe pamânt se vor aduna în gasti, vor dansa cu sticlele în mâna, perturbând linistea foarte putinilor care ar dori sa se retraga în rugaciune si pietate în linistea deplina a momentului de sarbatoare crestina. Tinerii vor alerga ca bezmeticii de la biserica la discoteca, acolo unde morala si lipsa de buna crestere se asociaza orgiilor si desfrâului. Isus este astfel ucis a doua oara, iar piosenia noastra este transferata de cel putin 15-20% din români într-un morman de resturi de oase de miel sau curcan, amestecate cu sarmale si voma ce vor umple de scârba gunoierii care ridica tomberoane a doua zi dupa sarbatori.

Mai multe detalii