Asigurarea securității alimentare a lumii și a României

Asigurarea securitatii alimentareCuprins
1. Introducere
2. Ce a fost până în 2010
3. De ce este necesară reducerea producției de carne la nivelul Europei
4. Relația alimente – mediu
5. Cum poate Europa contribui la hrănirea lumii
6. Situația agriculturii și alimentației în România – Oferta României pentru propria ei alimentație și contribuția la hrănirea omului
7. Ce producții se obțin de pe aceste suprafețe în istoria recentă a țării
8. Bilanțul cărnii în România la nivelul anului 2010
9. Ce se poate obține de la munte, în România
10. Ce populație ar putea hrăni România dacă ar realiza producțiile medii din UE
11. Modelul de prognoză a participării României la hrănirea lumii
12. Rolul plantelor uleioase, proteaginoase și al zahărului
13. Scurtă analiză comparativă a deceniului I cu deceniul V privind contribuția principalelor sectoare vegetale la alimentarea României și a lumii cu alimente, calculate în echivalent carne și alte produse
14. Concluzii